restilen

Restilen – ervaringen. Voedingssupplement tegen stress. Waarom is het het waard? Waar is het verkrijgbaar

Restilen is een voedingssupplement dat lichaam en geest zou moeten ondersteunen in de strijd tegen stress. Heeft het innemen van de tabletten echt zin? We hebben besloten om de samenstelling en het werkingsmechanisme van dit product te controleren.

Geconfronteerd met de enorme hoeveelheid dagelijkse uitdagingen, vinden velen van ons het steeds moeilijker om met onze emoties om te gaan. Geen wonder, ons zenuwstelsel is niet ontworpen voor deze levensstijl. We zoeken dus naar methodes die de weerstand tegen stress effectief kunnen verhogen en spanning kunnen verminderen.

Is Restilen het juiste antwoord op deze behoeften? Wij leggen het uit.

REDACTIONELE WAARDERING:
⭐⭐⭐⭐⭐ [5/5]


 • Verhoogt de weerstand tegen stress
 • Helpt een positieve stemming te behouden
 • Vermindert stresssymptomen
 • Ondersteunt het behoud van energie en vitaliteit

Restilen – hoe werkt het ?

Restilen is een product waarvan de ingrediënten zo zijn geselecteerd dat ze de weerstand tegen stress effectief ondersteunen.

Voordat we verder gaan met een gedetailleerde beschrijving van de stoffen in de tabletten, laten we eens kijken naar het algemene werkingsprincipe.

Restilen ondersteunt niet alleen het zenuwstelsel, maar ook andere delen van het lichaam die kunnen worden blootgesteld aan de negatieve effecten van stress. Het gebruik van de capsules helpt het circadiane ritme van de slaap te reguleren, vermoeidheid te verminderen en de algehele vitaliteit te verbeteren.

De belangrijkste rol van de ingrediënten in Restilen is echter het verhogen van de weerstand tegen stress. Het product zou de aanpassing aan veranderende omstandigheden en vaak moeilijke situaties moeten vergemakkelijken, waardoor het veel gemakkelijker voor u is om uw emoties onder controle te houden.

Als gevolg hiervan voelt u minder spanning en wordt ook de hoeveelheid negatieve effecten van stress die in het lichaam kunnen optreden verminderd.

Restilen – analyse van de samenstelling van de tabletten

Zoals we al zeiden, is de samenstelling verantwoordelijk voor de uitzonderlijke effectiviteit van het product. De capsules bevatten zeer sterke stoffen en elementen waarvan de effecten grondig zijn getest.

KSM-66® – ashwagandha

KSM-66® is de bekendste en best geteste soort van de plant genaamd ashwagandha. Het is een van de krachtigste adaptogenen, waardoor het veel gemakkelijker is om met stressvolle situaties om te gaan.

De factoren waardoor het extract de weerstand op dit gebied verhoogt, zijn onder meer de verlaging van het cortisolgehalte. [1] Dit wordt het stresshormoon genoemd omdat het wordt uitgescheiden in situaties van verhoogde spanning.

Bovendien ondersteunt het gebruik van KSM-66® de vruchtbaarheid en helpt het bij het opbouwen van vetvrije massa.

De eigenschappen van ashwagandha zijn het gevolg van de aanwezigheid van actieve verbindingen die withanolides worden genoemd.

Serenzo™

Een ander uiterst belangrijk ingrediënt van Restilen is Serenzo™, een extract van zoete sinaasappelschil.

Het extract is gebruikt in een voedingssupplement vanwege de actieve stoffen die het bevat. Ze hebben het vermogen om de afscheiding van dopamine en adenosine, d.w.z. stressgerelateerde hormonen, te beïnvloeden. [2]

Serenzo™ werkt op neuromediatorreceptoren en wordt door A2A herkend als adenosine. Hierdoor wordt de afscheiding van dopamine verminderd, wat in simpele bewoordingen het gevoel van stress vermindert.

SOD B Extramel® – cantaloupe meloen sap concentraat

Cantaloupe meloen sap bevat een grote hoeveelheid B-vitamines die het werk van het zenuwstelsel ondersteunen en je veel beter in staat stellen om met stress om te gaan.

Bovendien heeft de vrucht afslankende, cardiovasculaire en kankerbestrijdende eigenschappen.

Saffr’Activ® – saffraan extract

De verbindingen in saffraan reguleren het dopaminegehalte [3], waardoor ze helpen om de reactie op stressoren beter onder controle te houden.

Het innemen van het extract helpt angst en depressieve stemming onder controle te houden. Het kan effectief zijn als therapieondersteuning voor mensen die aan de ziekte van Alzheimer lijden.

Bovendien ondersteunen de verbindingen in saffraan het werk van de bloedsomloop, de spijsvertering en de voortplanting.

De werking van deze bijzondere plant is vooral te danken aan crocine en safranal.

Chinese thee – extract

Chinese thee heeft veel waardevolle eigenschappen, die onder andere het gevolg zijn van de aanwezigheid van een aminozuur genaamd l-theanine. Deze verbinding heeft een kalmerend effect en vermindert het stressniveau.

L-theanine is een analoog van glutamine en L-glutaminezuur. Hierdoor kan de verbinding zich binden aan glutamaat receptoren, die de afscheiding van stresshormonen reguleren. Deze werking is bevestigd in wetenschappelijk onderzoek. [4]

Bovendien heeft L-theanine het vermogen om alfagolven in de hersenen te stimuleren, die het concentratieniveau verhogen.

B-vitaminen

De samenstelling van Restilen kon niet ontbreken aan B-vitamines, die een zeer belangrijke rol spelen bij de goede werking van het zenuwstelsel.

Vitamine B – thiamine

Het ondersteunt het werk van de hersenen en de werking van het zenuwstelsel. Het tekort komt vaak tot uiting in verminderde vermoeidheid, gemoedstoestand en slechter omgaan met stressvolle situaties.

Vitamine B2 – riboflavine

Riboflavine verbetert de hersenfunctie, vergemakkelijkt de concentratie en versnelt het kennisverwerving. Hierdoor gaat u veel beter met stress om.

Vitamine B3 – niacine

Vitamine B3 is ook essentieel voor het behoud van het evenwicht en een goede conditie. De tekortkomingen leiden tot een groter gevoel van vermoeidheid en verzwakking van de immuniteit en conditie van de huid.

Vitamine B5 – pantotheenzuur

Pantotheenzuur is niet alleen nodig om het mentale evenwicht te behouden, maar ook om de gezondheid van haar, huid en nagels te behouden.

Vitamine B6 – pyridoxine

Pyridoxine werkt als een co-enzym en neemt deel aan tal van processen in het lichaam. Het juiste niveau is onder andere tijdens de uitscheiding van neurotransmitters nodig.

Vitamine B12 – cobalamine

Vitamine B12 maakt deel uit van de myelineschede van neuronen en is ook betrokken bij de aanmaak van neurotransmitters.

Bovendien verlaagt het tekort niet alleen de stemming, maar ook de efficiëntie van het hele lichaam, waardoor de aanmaak van rode bloedcellen of nucleïnezuren wordt verstoord.

Aquamin™-Mg – magnesium

Het laatste ingrediënt van Restilen is magnesium. Een mineraal waarvan de tekortkomingen zich onder meer door verhoogde stress en vermoeidheid manifesteren.

Het snelst waarneembare symptoom van onvoldoende magnesium in het lichaam zijn spierspasmen – bijvoorbeeld in het ooglid.

Magnesium reguleert de afscheiding van stressgerelateerde neurotransmitters, waardoor de reactie op factoren die een overreactie kunnen veroorzaken, wordt verminderd. [5]

Een effectief alternatief


Product

Restilen

NuviaLab Relax

Inhoud

60 capsules

60 capsules

Beoordeling

[5/5]

[4.9/5]

Effecten

Verhoogt de weerstand tegen stress
Helpt een positieve stemming te behouden

Goede Prijs

Maakt het gemakkelijker om te ontspannen en een gevoel van welzijn te behouden

Goede Prijs

Bijwerkingen

Geen bijwerkingen

Geen bijwerkingen

Beste aanbod

Hoeveel kost Restilen en waar kunt u het kopen?

Restilen is een voedingssupplement dat uitsluitend online wordt verkocht. U zult het niet in apotheken en stationaire winkels vinden, en als dat zo is, kunt u er niet zeker van zijn dat het product origineel is.

Het is het veiligst om de officiële websites van de fabrikant te gebruiken. Als u deze bronnen kiest, weet u het zeker dat u capsules met nauwkeurig gedefinieerde en grondig geteste inhoud krijgt.

Er moet aan worden herinnerd dat er vaak imitaties van voedingssupplementen op de markt zijn die qua verpakking op de originelen lijken, helaas is het moeilijk om te zeggen of hun samenstelling consistent met het etiket is.

Er is nog een reden om officiële websites te gebruiken: kortingspakketten.

De prijs van Restilen staat niet vast. Het hangt af van de optie die u bij het bestellen kiest.

De productverpakking bevat 60 capsules, genoeg voor een maandelijkse behandeling.

Restilen kortingspakketten:

Basispakket: 1

Deze variant bevat 1 verpakking van het product, die EUR 49 kost.

Standaard pakket: 2+1

Bij de standaardoptie ontvangt u er 1 verpakking gratis. Bestel er gewoon 2 verpakkingen en krijg er nog 1 gratis. Dit betekent een besparing van 33%, de basisprijs daalt tot EUR 32,66.

Optimaal pakket: 3 + 3

De optimale variant omvat de aankoop van 3 verpakkingen, wat de ontvangst van de volgende 3 volledig gratis garandeert. Hierdoor daalt de prijs van een enkele verpakking tot 24,50 EUR, d.w.z. met maar liefst 50%.

Die laatste optie lijkt financieel het meest aantrekkelijk. Voor de helft van de prijs krijgt u er een behandeling van 6 maanden.

De basisvariant is een voorstel voor mensen die het product liever willen testen voordat ze een grotere bestelling plaatsen.

Wat zijn de recensies van de klanten over Restilen ?

Uit de analyse van de recensies die we over Restilen hebben gevonden, blijkt dat ze overwegend positief zijn.

Mensen die het product testten, zeiden dat ze na een paar dagen het verschil voelden. Allereerst nam het gevoel van stress af, en daardoor verbeterde de kwaliteit van de slaap.

De klanten benadrukken dat hun vertrouwen wordt gewekt doordat de ingrediënten van het product perfect zijn getest. Ze noemden bijvoorbeeld vaak KSM-66, bekend als ashwagandha – het extract waarvan de effectiviteit vele malen is bevestigd.

Geen van de klanten rapporteerde bijwerkingen van het gebruik van Restilen.

Hoe moet Restilen worden gebruikt om het gewenste effect te bereiken?

Restilen heeft de vorm van capsules die tweemaal daags worden ingenomen. Vergeet niet om ze met veel water in te nemen (ongeveer 300 ml).

Gebruik hiervoor geen thee, koffie of vruchtensappen.

Voedingssupplementen en andere dergelijke middelen mogen alleen met water worden ingenomen.

Is Restilen veilig of veroorzaakt het bijwerkingen?

Restilen veroorzaakt geen bijwerkingen.

Lees voor het gebruik echter het etiket en zorg ervoor dat u niet allergisch bent voor enig ingrediënt van het product.

Het voedingssupplement is gemaakt voor volwassenen, dus geef het niet aan kinderen.

Zwangere en postpartum vrouwen dienen het product niet te gebruiken tot het einde van de borstvoeding.

De impact van stress op het lichaam, of waarom het de moeite waard is om het zenuwstelsel te ondersteunen

Stress heeft een vernietigend effect op het hele lichaam. Het ruïneert niet alleen de gemoedsrust, maar ook botten, spieren, vruchtbaarheid en vele andere gebieden.

Benadrukt moet worden dat stressfactoren altijd bij ons zijn geweest en hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de mensheid. Ons zenuwstelsel is aangepast aan allerlei bedreigingen.

De natuurlijke reactie van de hersenen op stress is een vlucht- of vechtreactie (soms ook bevriezen/stijfheid ). Helaas verwacht de moderne wereld van ons dat we dergelijke situaties rustig doorstaan. Dit heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid.

De impact van stress op het lichaam komt onder andere tot uiting in:

 • een verhoging van het niveau van cortisol en andere stresshormonen
 • slapeloosheid, angst, ernstige stemmingswisselingen
 • bot- en spierzwakte
 • vernauwing van bloedvaten, problemen met de bloedsomloop
 • vruchtbaarheids- en libidostoornissen
 • verminderde immuniteit en frequente infecties
 • problemen met het spijsverteringsstelsel – hyperactiviteit of vice versa – vertragend werken

Daarom is het uiterst belangrijk de manieren te ontwikkelen om met stress om te gaan en passende ondersteuning te gebruiken.

Onder de methoden die u zullen helpen uw zenuwen onder controle te houden, is het vermelden waard:

 • Ontspannende muziek – de juiste geluiden hebben een kalmerend effect op zowel het lichaam als de hersenen;
 • Wandelingen – hiermee kunt u ontsnappen aan uw dagelijkse taken, kalmeren en uw fysieke conditie verbeteren, wat uiterst belangrijk is in de context van stressbeheersing;
 • Mindfulness – dit soort technieken hebben wetenschappelijk bewezen effectiviteit [6]
 • Yoga – het beoefenen van asana’s steltt u in staat opdringerige gedachten te kalmeren, een staat van kalmte en betere controle over het lichaam te bereiken;
 • Therapie – soms vereist overmatige stress, en vooral trauma, de hulp van een specialist; als u de behoefte voelt, aarzel dan niet om het te gebruiken.

Restilen is een product dat het lichaam effectief kan ondersteunen in de dagelijkse strijd met stress. De ingrediënten in de capsules tonen echte effectiviteit, vooral in de formule die door de fabrikant is ontwikkeld.

Het innemen van het voedingssupplement kan zeker helpen de geest te kalmeren en beter met stress om te gaan. Ondersteund door fysieke activiteit en andere ontspanningsmethoden zullen ze nog betere resultaten opleveren.

De kortingspakketten geven u de mogelijkheid om het product gedurende een langere periode te testen, waardoor het veel gemakkelijker wordt om de verwachte resultaten te bereiken.


Bronnenlijst

 1. Chandrasekhar, K., Kapoor, J., & Anishetty, S. (2012). A prospective, randomized double-blind, placebo-controlled study of safety and efficacy of a high-concentration full-spectrum extract of ashwagandha root in reducing stress and anxiety in adults. Indian journal of psychological medicine, 34(3), 255–262. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23439798/
 2. Le Moine, C., Svenningsson, P., Fredholm, B. B., & Bloch, B. (1997). Dopamine-adenosine interactions in the striatum and the globus pallidus: inhibition of striatopallidal neurons through either D2 or A2A receptors enhances D1 receptor-mediated effects on c-fos expression. The Journal of neuroscience : the official journal of the Society for Neuroscience, 17(20), 8038–8048. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6793929/
 3. Khazdair, M. R., Boskabady, M. H., Hosseini, M., Rezaee, R., & M Tsatsakis, A. (2015). The effects of Crocus sativus (saffron) and its constituents on nervous system: A review. Avicenna journal of phytomedicine, 5(5), 376–391. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26468457/
 4. Kimura, K., Ozeki, M., Juneja, L. R., & Ohira, H. (2007). L-Theanine reduces psychological and physiological stress responses. Biological psychology, 74(1), 39–45. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16930802/
 5. Pickering, G., Mazur, A., Trousselard, M., Bienkowski, P., Yaltsewa, N., Amessou, M., Noah, L., & Pouteau, E. (2020). Magnesium Status and Stress: The Vicious Circle Concept Revisited. Nutrients, 12(12), 3672. https://doi.org/10.3390/nu12123672
 6. Wielgosz, J., Goldberg, S. B., Kral, T., Dunne, J. D., & Davidson, R. J. (2019). Mindfulness Meditation and Psychopathology. Annual review of clinical psychology, 15, 285–316.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30525995/

Vergelijkbare berichten