proflexen

ProFlexen – recensie over het voedingssupplement voor gewrichten. Maak kennis met recensies, prijs en samenstelling

Proflexen is een product waardoor uw gewrichten efficiënt werken en pijn slechts een herinnering wordt. Hoe is het echt? Ondersteunt dit voedingssupplement echt het bindweefsel en vergemakkelijkt het het functioneren, zowel tijdens dagelijkse activiteiten als tijdens het sporten? Wij leggen het uit.

Mensen die met gewrichtspijn worstelen zijn op zoek naar methoden die hun kwalen snel en langdurig kunnen verlichten. Ze blijken echter niet allemaal effectief te zijn.

Bij het gebruik van producten voor gewrichten is het belangrijk om te onthouden dat ze ingrediënten bevatten die ontstekingsremmende en beschermende eigenschappen hebben.

proflexen

REDACTIONELE WAARDERING:
⭐⭐⭐⭐⭐ [5/5]


 • Garandeert een soepele en comfortabele beweging van gewrichten
 • Helpt de flexibiliteit en gezondheid van gewrichten te behouden
 • Voorkomt ochtendstijfheid van gewrichten
 • Beschermt gewrichten tijdens intensieve beweging

Hoe werkt Proflexen ?

De Proflexen-tabletten bevatten ingrediënten met een wetenschappelijk bewezen effectiviteit. Wat betekent het?

Extracten, organische verbindingen of mineralen in het product tonen een hoge mate van effectiviteit bij het oplossen van gewrichtsproblemen.

Proflexen-ingrediënten:

 • verhogen het niveau van gewrichtsmobiliteit
 • hebben een hydraterende en beschermende werking
 • beschermen tegen oxidatieve stress
 • werken ontstekingsremmend
 • verminderen pijn
 • verminderen het risico op osteofyten

Hierdoor ondersteunt het systematische gebruik van het voedingssupplement de goede werking van de gewrichten, waardoor niet alleen degeneratie en schade worden voorkomen, maar ook de herstelprocessen worden versneld.

Bovendien versterken de ingrediënten van Proflexen ook de spieren en gewrichten, waardoor het bewegingsapparaat op vele niveaus wordt ondersteund en beschermd.

Wat is de samenstelling van Proflexen? Analyse van actieve verbindingen

In de samenstelling van Proflexen vindt u verbindingen die op effectiviteit zijn gettest.

De fabrikant zorgt ervoor dat alles wat in de capsules is geplaatst actief de werking van de gewrichten ondersteunt en het pijngevoel vermindert.

UC-II® collageen

De basis van de Proflexen-formule is collageen UC-II. Het is collageen type twee, wat een gunstig effect op de gewrichten heeft.

De vezels van dit eiwit bereiken een lengte van ongeveer 300 nm. Collagen type II ondersteunt het kraakbeen, werk op het glasachtig lichaam en de tussenwervelschijf .

Studies bevestigen dat de consumptie van voedingssupplementen die collageen bevatten, samen met andere waardevolle verbindingen, de goede werking van gewrichten effectief ondersteunt.

Chondroïtine

De tweede verbinding, onmisbaar voor het goed functioneren van de gewrichten, is chondroïtine.

Chondroïtinesulfaat ondersteunt het metabolisme van kraakbeencellen, evenals chondroocyten en synoviocyten, de cellen waaruit de gewrichten bestaan. De stof vermindert de kans op ontstekingen en stimuleert de aanmaak van collageen type II.

Chondroïtine vermindert ook het proces van vernauwing van de gewrichtsspleet in het kniegewricht. [1]

Glucosamine

Net als het hierboven beschreven ingrediënt speelt glucosamine een grote rol bij het verminderen van de kans op ontstekingen in de gewrichten.

De verbinding heeft het vermogen om pijnniveaus te verminderen en de functionaliteit op dit gebied te verbeteren. Hierdoor worden de kniegewrichten minder blootgesteld aan overmatige wrijving en dus schade.

Glucosamine ondersteunt de anabool-katabole balans van de extracellulaire matrix van kraakbeen, ondersteunt de synthese van collageen en vermindert ook de vorming van pro-inflammatoire factoren. [2]

Bromelaïne

Bromelaïne is een enzym dat in ananas voorkomt. De verbinding heeft veel gunstige eigenschappen voor het menselijk lichaam.

De activiteit ervan wordt onder meer waargenomen in het gebied van gewrichten, waar het effectief het risico op ontsteking vermindert, die voor de meeste aandoeningen verantwoordelijk is.

Bromelaïne vermindert katabole processen in synoviale cellen, en dus kan het de progressie van artrose verminderen en ook de pijn die ermee gepaard gaat. [3]

Vitamine C

Vitamine C was opgenomen in de samenstelling van Proflexen, voornamelijk vanwege de stimulatie van de collageenproductie.

Bovendien toont onderzoek aan dat het gebruik van voedingssupplementen met collageen en vitamine C vóór intervaltraining het risico op blessures vermindert en de weefselregeneratie versnelt. [4]

Vitamine C is ook een krachtige antioxidant. Dit betekent dat het cellen tegen oxidatieve stress beschermt, wat tot weefselvernietiging leidt – ook rond de gewrichten.

Magnesium

Proflexen bevat ook magnesium, dat niet alleen het zenuwstelsel, maar ook het bewegingsapparaat ondersteunt.

Adequate magnesiumgehaltes zijn essentieel voor een goede gewrichtsmobiliteit. Tekorten aan dit element zijn bevorderlijk voor verwondingen en breuken.

Selenium

Selenium speelt een zeer belangrijke rol in het lichaam, waaronder het verminderen van de pijn die gepaard gaat met reumatoïde artritis.

Het element is nodig om cellen tegen vrije radicalen en oxidatieve afbraakprocessen te beschermen.

Mangaan

Mangaan ondersteunt de goede werking van gewrichten.

Door ervoor te zorgen dat het juiste niveau van dit mineraal aanwezig is, kan de pijn die gepaard gaat met verwondingen en degeneraties effectief worden verminderd.

Zink

Zink speelt een grote rol bij degeneratieve en ontstekingsziekten van de gewrichten. Het element beïnvloedt de redoxbalans en regelt ook de werking van het immuunsysteem en de celstofwisseling.

Zink is een eiwitcofactor en beïnvloedt verschillende artritisroutes. Om deze reden wordt het tekort vaak waargenomen bij mensen die met ontstekingen, degeneratie en gewrichtspijn worstelen. [5]

Zwavel

MSM, of methylsulfonylmethaan, is zwavel in een biologisch toegankelijke vorm.

Zwavel heeft ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen en is daarom een ​​onmisbaar onderdeel van goede supplementen voor gewrichten.

Methylsulfonylmethaan blijkt buitengewoon effectief te zijn in het weerstaan ​​tegen antioxiderende stress en beschermt cellen tegen schade.

Zwavel wordt aanbevolen voor mensen die aan gewrichtspijn lijden veroorzaakt door een blessure (bijvoorbeeld tijdens training) of ontsteking (bijvoorbeeld RA).

Boswellia serrata – extract

Proflexen bevat ook Boswellia serrata-extract, dat ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen heeft.

Door het gebruik van het extract kunt u het risico op osteofyten verminderen, d.w.z. botgroei die gepaard gaat met reumatische aandoeningen, verwondingen of gewrichtsdegeneratie. [6]

De werking van Boswellia serrata is het gevolg van het gehalte aan actieve verbindingen, zoals 3-acetyl-11-keto-β-boswellic acid (AKBBA) of β-boswellic acid (BBA)

Gember extract

Gemberwortel bevat verbindingen met gezondheidsbevorderende eigenschappen die al eeuwenlang worden gebruikt.

Het extract bevat ontstekingsremmende en pijnstillende stoffen die onder meer bij de behandeling van artrose werkzaam zijn. [7]

Extract van papaja

Papaya heeft antioxiderende eigenschappen, waardoor het gewrichtscellen tegen afbraakprocessen beschermt.

Het bevat veel vitamine C en waardevolle enzymen.

Het papaja – extract is ontstekingsremmend en kan pijn helpen verlichten.

Een effectief alternatief

Product

Proflexen

NuviaLab Flex

Inhoud

60 capsules

60 capsules

Beoordeling

[5/5]

[4.9/5]

Effecten

Helpt de flexibiliteit en gezondheid van gewrichten te behouden
Voorkomt ochtendstijfheid van gewrichten

Goede Prijs

Ondersteunen het vrije en comfortabele werk van de gewrichten
Versterken botten en ondersteunen de aanmaak van collageen

Goede Prijs

Bijwerkingen

Geen bijwerkingen

Geen bijwerkingen

Beste aanbod

Gebruik en contra-indicaties

Proflexen is een volkomen veilig product en het gebruik ervan gaat niet gepaard met bijwerkingen.

Natuurlijk moet het innemen van dat voedingssupplement worden voorafgegaan door een analyse van de samenstelling. Zelfs de veiligste producten kunnen een allergische reactie veroorzaken. Het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat u niet allergisch voor een ingrediënt bent.

Proflexen is ontwikkeld voor volwassenen en mag daarom niet aan kinderen worden gegeven.

Het product is ook niet bedoeld voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Hoe moet Proflexen worden gebruikt om maximale resultaten te bereiken?

De effectiviteit van elk middel is afhankelijk van zowel de samenstelling als de manier waarop deze wordt ingenomen. Het belangrijkste is om de aanbevelingen op het etiket op te volgen en regelmatig te zijn.

Volgens de fabrikant moet u 1 capsule per dag innemen. Het product wordt tussen de maaltijden ingenomen en met een groot glas water (ongeveer 300 ml) weggespoeld .

Voor wie is Proflexen het beste middel ?

Proflexen is ontwikkeld om gewrichten te versterken en hun werk te verbeteren.

De productingrediënten werken:

 • profylactisch
 • therapeutisch

Dit betekent dat Proflexen geweldig werkt, als een manier om blessures en gewrichtsdegeneratie te voorkomen en als een oplossing voor bestaande problemen.

Het product voldoet aan de behoeften van:

 • atleten
 • oudere mensen
 • handarbeiders
 • mensen die een zittend leven leiden

Al deze groepen kunnen te maken krijgen met verschillende mobiliteitsgerelateerde klachten en gewrichtspijn.

Analyse van ervaringen over Proflexen

Om te controleren hoe Proflexen wordt ontvangen door mensen die de kans hebben gehad om het te testen, hebben we de meningen erover gecontroleerd.

Uit onze analyse blijkt dat het product positieve recensies krijgt. Deze benadrukken vooral de effectiviteit en snelheid van de werking.

Veel mensen die dagelijks sporten – hetzij professioneel of als hobby – hebben ontdekt dat dankzij Proflexen hun gewrichten veel beter bestand zijn tegen blessures. Na het sporten voelen ze geen pijn en regenereren ze veel sneller.

Bovendien hebben atleten die het product gebruiken om pijn te verlichten en het ongemak dat gepaard gaat met gewrichtsblessures te verminderen, geschreven dat ze veel sneller herstelden dan voorheen toen ze geen Proflexen-tabletten gebruikten.

Uit de opinies blijkt dat het product gretig wordt gekocht door bijvoorbeeld hardlopers, crossfitters, bodybuilders en mensen die teamsporten beoefenen.

Proflexen is ook een van de favorieten van ouderen, evenals degenen die aan verschillende aandoeningen van het bewegingsapparaat lijden.

Deze mensen benadrukten dat het gebruik van tabletten de conditie van hun gewrichten aanzienlijk verbeterde. Deze deden geen pijn meer, waardoor het gemakkelijker werd om te bewegen en alledaagse taken uit te voeren.

Interessant is dat Proflexen ook dagelijks wordt gebruikt door mensen die geen sportschoolkampioen zijn. Ook kantoormedewerkers en iedereen die uren achter computers zit, zien de negatieve effecten van deze levensstijl.

Proflexen helpt hen pijn kwijt te raken en de beweeglijkheid van gewrichten te verbeteren die lijken te bevriezen tijdens langdurig verblijf in één positie.

Waar is Proflexen verkrijgbaar ? Beschikbaarheid en veiligheid

Proflexen kan alleen online worden gekocht.

De beste oplossing is om twee redenen de officiële website van de fabrikant te gebruiken:

 • alleen daar krijgt u een garantie van productoriginaliteit,
 • u kunt profiteren van kortingsmogelijkheden.

Elders kopen kan riskant zijn. Er zijn “nagemaakte” voedingssupplementen op de markt waarvan de inhoud onbekend is. Het gebruik van dit soort pillen wordt in verband gebracht met het risico op bijwerkingen.

Zoals we al zeiden, kunt u met het gebruik van officiële sites kortingen ontvangen.

Proflexen is verkrijgbaar in pakketten:

 • 3+3 – optimaal pakket – u koopt er 3 en u krijgt er nog 3 gratis bij, de prijs van één verpakking is dan EUR 22 – dit betekent dat u van 50% korting profiteert
 • 2+1 – standaardpakket – u koopt er 2 verpakkingen en ontvangt er 1 gratis, de prijs van één verpakking is dan EUR 29.33, wat 30% korting geeft
 • basispakket – 1 pakket voor EUR 44

De eerste variant is financieel verreweg het voordeligst. De andere twee zijn ook goede oplossingen – zeker voor mensen die het product graag eerst willen testen, en dan eventueel een grotere levering bestellen.

Samenvatting – is het de moeite waard om Proflexen te gebruiken ?

Proflexen trekt de aandacht met een doordachte samenstelling. De formule bevat alleen natuurlijke en veilige verbindingen en bekende mineralen. Ze tonen allemaal effectiviteit bewezen door onderzoek.

Er is geen reden om Proflexen niet te proberen, vooral als tot nu toe geen andere producten de lastige aandoeningen rond de gewrichten hebben kunnen verlichten.

De consumenten die het product hebben getest, bevestigen de effectiviteit ervan.

Vergeet echter niet om ook op andere manieren voor uw gewrichten te zorgen – eet goed, zorg vooral voor de nodige eiwitten en gezonde vetten, en kies uw oefeningen dienovereenkomstig.


Bronnenlijst:

 1. Czajka, A., Kania, E. M., Genovese, L., Corbo, A., Merone, G., Luci, C., & Sibilla, S. (2018). Daily oral supplementation with collagen peptides combined with vitamins and other bioactive compounds improves skin elasticity and has a beneficial effect on joint and general wellbeing. Nutrition research (New York, N.Y.), 57, 97–108.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30122200/
 2. Henrotin, Y., Marty, M., & Mobasheri, A. (2014). What is the current status of chondroitin sulfate and glucosamine for the treatment of knee osteoarthritis?. Maturitas, 78(3), 184–187.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24861964/
 3. Brochard, S., Pontin, J., Bernay, B., Boumediene, K., Conrozier, T., & Baugé, C. (2021). The benefit of combining curcumin, bromelain and harpagophytum to reduce inflammation in osteoarthritic synovial cells. BMC complementary medicine and therapies, 21(1), 261.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34649531/
 4. Shaw, G., Lee-Barthel, A., Ross, M. L., Wang, B., & Baar, K. (2017). Vitamin C-enriched gelatin supplementation before intermittent activity augments collagen synthesis. The American journal of clinical nutrition, 105(1), 136–143.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27852613/
 5. Frangos, T., & Maret, W. (2020). Zinc and Cadmium in the Aetiology and Pathogenesis of Osteoarthritis and Rheumatoid Arthritis. Nutrients, 13(1), 53.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33375344/
 6. Majeed, M., Majeed, S., Narayanan, N. K., & Nagabhushanam, K. (2019). A pilot, randomized, double-blind, placebo-controlled trial to assess the safety and efficacy of a novel Boswellia serrata extract in the management of osteoarthritis of the knee. Phytotherapy research : PTR, 33(5), 1457–1468.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30838706/
 7. Heidari-Beni, M., Moravejolahkami, A. R., Gorgian, P., Askari, G., Tarrahi, M. J., & Bahreini-Esfahani, N. (2020). Herbal formulation “turmeric extract, black pepper, and ginger” versus Naproxen for chronic knee osteoarthritis: A randomized, double-blind, controlled clinical trial. Phytotherapy research : PTR, 34(8), 2067–2073.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32180294/