lipid control plus

Lipid Control Plus Ervaringen. Voedingssupplement voor cholesterol. Productprijs.

Lipid Control Plus is een voedingssupplement dat, dankzij de combinatie van de eigenschappen van natuurlijke plantenextracten, de controle van het vetmetabolisme van het lichaam effectief kan ondersteunen.

De statistieken zijn misschien eng, maar ze geven heel goed weer hoe belangrijk het is om alle ziekten van het cardiovasculaire systeem te voorkomen.

Waar te beginnen? In dit geval – zeker van het normaliseren van het cholesterolgehalte in het bloed. Kan het voedingssupplement Lipid Control Plus hierbij helpen ?

lipid control plus

REDACTIONELE WAARDERING:
⭐⭐⭐⭐⭐ [5/5]


Productingrediënten:

 • Ze helpen om een normaal cholesterolgehalte te behouden
 • Ze ondersteunen de werking van de lever
 • Ondersteuning van de gezondheid van het hart

Wat bevat de Lipid Control Plus-capsule ? – samenstellingsanalyse

We hebben nauwkeurig bekeken wat er in de Lipid Control Plus-capsules zit. Hierdoor konden we controleren of dit voedingssupplement echt werkt zoals door de fabrikant beloofd.

De kwantiteit en kwaliteit van de gebruikte natuurlijke plantenextracten verrast echt in positieve zin. We zullen de ingrediënten presenteren die verantwoordelijk voor de effectieve werking van het voedingssupplement Lipid Control Plus zijn.

Kruidnagel extract en helichrysum extract – Hepure™

Hepure™ is een combinatie van twee plantenextracten die een ideaal wapen vormen om een ​​verhoogd cholesterol te bestrijden.

Kruidnagel extract is een stof die een gunstig effect op levercellen (hepatocyten) heeft, waardoor bloedzuiveringsprocessen worden versterkt. Daarnaast zijn er onderzoeken uitgevoerd waarin is aangetoond dat kruidnagel (Syzygium aromatum L.) een verlaging van de oxidatieve toestand in het lichaam veroorzaakt, door een gunstig effect op enkele indicatoren van de antioxidante toestand. [2]

De stoffen in helichrysumbloemen hebben een gunstig effect op gewichtsverlies (verhoogde viscerale en totale vetverbranding) [3], maar ook op verlaging van het totale cholesterolgehalte in het bloed. [3] Helichrysum extract dankt zijn eigenschappen aan het hoge gehalte aan polyfenolen. Dit zijn stoffen die een gunstige werking op de gehele bloedsomloop hebben, maar ook om oxidatieve stress in het hele lichaam tegen te gaan. [4]

Artisjok extract [2,5% cynarine]

In het voedingssupplement Lipid Control Plus werd voornamelijk artisjok extract gebruikt als bron van de werkzame stof cynarine.

Deze verbinding heeft een echt verrassend sterk effect op het verlagen van het totale cholesterol, LDL-cholesterol en triglyceriden [5]. Deze eigenschappen zijn bevestigd door onderzoeken waarin is aangetoond dat cynarine effectief kan worden gebruikt bij de preventie van dyslipidemische atherosclerotische aandoeningen. [5, 6]

L-ornithine L-aspartaat

Het is een combinatie van twee aminozuren, waarvan de werking vooral wordt gewaardeerd bij het ondersteunen van het werk van de lever. In het voedingssupplement Lipid Control Plus vervult L-ornithine L-aspartaat functies die de leverreiniging en -regeneratie ondersteunen. Daarnaast heeft het indirect invloed op een betere spijsvertering en vetstofwisseling.

L-ornithine L-aspartaat wordt in hoge doses gebruikt bij therapie bij patiënten met progressieve cirrose [7, 8], en in iets lagere doses werkt het uitstekend als een stof die het juiste vetmetabolisme van het lichaam ondersteunt.

Olijfboom fruit extract [3% hydroxytyrosol] – Oli-Ola™

Niet voor niets wordt olijfolie beschouwd als een van de gezondste vetten die in de dagelijkse voeding worden gebruikt. Het is niet alleen een bron van gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten, maar ook van fytochemicaliën, waarvan de consumptie een aantal voordelen voor onze bloedsomloop heeft.

Ingesloten in de capsule van het voedingssupplement Lipid Control Plus, is het extract van olijfvruchten een geconcentreerde bron van hydroxytyrosol – een verbinding die behoort tot fenolen, die verantwoordelijk is voor de belangrijkste gunstige eigenschappen van de olijfolie en het extract van olijfboom fruit.

Er zijn talloze onderzoeken uitgevoerd die aantonen dat hydroxytyrosol de oxidatie van “slechte” cholesterol effectief vermindert. [9, 10] Dergelijke transformaties van de LDL-cholesterolfractie zijn verantwoordelijk voor de ongunstige effecten ervan. De preventie van cholesteroloxidatie is een effectieve profylaxe tegen atherosclerose en andere ziekten van het cardiovasculaire systeem.

Het olijfboom fruit extract verlaagt niet alleen het totale en LDL-cholesterol, maar verhoogt ook het HDL-cholesterol. [9]

Al deze eigenschappen zijn van invloed op de effectiviteit van het voedingssupplement Lipid Control Plus.

Kurkuma extract [85% curcuminoïden] – Curcumin C3 Complex®

Een ander ingrediënt in Lipid Control Plus dat het effect van het verlagen van het niveau van ongunstige lipiden in het bloed versterkt, is kurkuma wortelstok-extract. Dit ingrediënt bestrijdt te veel cholesterol met behulp van curcuminoïden.

De curcuminoïden zijn stoffen die zich in het bloed kunnen ophopen en zo direct invloed op de lipiden hebben die erin circuleren. [11]

Er is een studie uitgevoerd waarin het effect van extract van wortelstok van kurkuma (Curcuma longa) op het verminderen van de parameters van het metabool syndroom, waaronder cholesterol, werd bevestigd. [12] Na periodieke suppletie, b.v. Curcuminoïden en een grondig onderzoek van de deelnemers toonden een significante vermindering van lichaamsgewicht, BMI, tailleomtrek, nuchtere bloedglucose en vooral totaal cholesterol. [12]

Choline

Choline is een verbinding die nodig is voor het goed functioneren van de lever. Het is aangetoond dat een dieet met weinig choline bijdraagt ​​aan een hoger risico op leveraandoeningen [13], en daarmee ook aan afwijkingen gerelateerd aan de vetstofwisseling in het lichaam.

In Lipid Control Plus is choline aanwezig in de vorm van cholinebitartraat. Cholinebitartraat is een ester van wijnsteenzuur en choline, een zeer goed opneembare bron van beide stoffen. Hierdoor ondersteunt Lipid Control Plus zeer goed het werk van de lever en reguleert zo indirect het vetmetabolisme en een goede hartfunctie.

Zwarte peper extract [95% piperine] – BioPerine®

Een belangrijke rol in Lipid Control Plus wordt ook gespeeld door het extract van zwarte peper – BioPerine®, dat maar liefst 95% piperine bevat.

Piperine is een verbinding die bijdraagt ​​aan de regulering van de goede werking van het spijsverteringsstelsel en daarmee aan de versnelling van de stofwisseling. Piperine speelt ook een belangrijke rol bij het goed functioneren van de lever. De systematische inname ervan helpt het werk van de galblaas te reguleren door de productie van gal te stimuleren en de uitscheiding ervan in de dunne darm te beheersen. Dit alles is cruciaal voor een goede vertering en metabolisatie van vetten die tijdens maaltijden worden ingenomen.

Een heel belangrijk aspect is ook het feit dat piperine uitstekend met curcuminoïden werkt, die (zoals hierboven vermeld) er ook in het voedingssupplement Lipid Control Plus zitten.

Studies bevestigen dat de combinatie van piperine en curcuminoïden leveraandoeningen effectief kan verminderen en de concentratie van totaal cholesterol en “slechte” LDL-cholesterol kan verlagen. [14]

Knoflook extract (Allium sativum) [6% alline, 3% allicine]

De meesten van ons associëren knoflook in de context van gezondheid met een natuurlijk antibioticum. En terecht – maar dat is niet alles.

Meer dan 40 jaar geleden werd het gunstige effect van de stoffen in knoflook op de goede werking van de lever, het metaboliseren van vetten en het verlagen van cholesterol in het bloed bewezen. [15]

Tegenwoordig is het geen geheim meer dat allicine, waarvan de voorloper in het lichaam een ​​verbinding is die bekend staat als alline, verantwoordelijk is voor het gunstige effect van knoflook op het vetmetabolisme. De studie toonde een significant effect aan van deze verbindingen op het verlagen van het gemiddelde cholesterolgehalte in het bloed. [16]

Een effectief alternatief

Product

Lipid Control Plus

Probiosin Plus

Inhoud

60 capsules

60 capsules

Beoordeling

[5/5]

[4.9/5]

Effecten

Productingrediënten ze helpen om een normaal cholesterolgehalte te behouden

Goede Prijs

Verbetert de spijsvertering
Vermindert de eetlust, dus eet je minder

Goede Prijs

Bijwerkingen

Geen bijwerkingen

Geen bijwerkingen

Beste aanbod

Werkt Lipid Control Plus echt? – Recensies van gebruikers

Door de samenstelling van Lipid Control Plus te analyseren, kunnen we alle twijfels over de effectieve werking van dit voedingssupplement wegnemen – kwalitatieve actieve ingrediënten en hun goed opneembare vormen laten er geen twijfel over bestaan.

Desalniettemin overtuigt niets de consument om zoveel te kopen als betrouwbare recensies van tevreden gebruikers en de effecten die ze hebben bereikt na het gebruik van regelmatige suppletie.

Lipid Control Plus geniet echt goede recensies op internet. Talrijke positieve opmerkingen ondersteund door betere morfologische resultaten en verlaagde cholesterolwaarden in het bloed zijn een ander aspect waardoor we het voedingssupplement Lipid Control Plus nog meer aanbevelen.

Kan Lipid Control Plus schadelijk zijn? — Veiligheid van suppletie

Of een voedingssupplement veilig is voor dagelijks gebruik, hangt vooral af van de stoffen die erin zitten.

Zoals we al hebben benadrukt, is de samenstelling van Lipid Control Plus voornamelijk gebaseerd op werkzame stoffen van natuurlijke oorsprong. Plantenextracten zijn een bron van verbindingen die op een veilige en effectieve manier abnormale cholesterolwaarden in het bloed bestrijden.

Bovendien garandeert de fabrikant van het voedingssupplement Lipid Control Plus ons de veiligheid van het gebruik, ook op het gebied van technologische en productieprocessen. Weinig mensen besteden aandacht aan deze kwesties, maar ze zijn even belangrijk.

Een goed geselecteerd productieproces en de manier waarop individuele actieve stoffen worden behandeld, is van bijzonder belang, zowel voor de mate van biologische beschikbaarheid als voor het behoud van de juiste – veilige – vorm van de verbindingen die in het voedingssupplement aanwezig zijn.

Hoe moet Lipid Control Plus worden ingenomen?

De dosering van het voedingssupplement Lipid Control Plus is twee capsules. Ze moeten gedurende ten minste drie maanden dagelijks worden ingenomen. Desalniettemin geeft de fabrikant aan de behandeling uit te breiden tot zes of zelfs negen maanden om niet alleen een zichtbare, maar ook een blijvende verbetering van het cholesterolgehalte in het bloed te verkrijgen.

Speciale aandacht besteden aan de regelmaat van suppletie is van essentieel belang voor het verkrijgen van de beste resultaten met Lipid Control Plus.

De capsules moeten met één glas water (300 ml) ingenomen worden om de actieve ingrediënten in het voedingssupplement goed te assimileren. In dit opzicht is het net zo belangrijk om Lipid Control Plus vlak voor of direct na een maaltijd in te nemen. Een verhoogde opname van werkzame stoffen staat gelijk aan het verkrijgen van betere resultaten in een kortere tijd.

Waar is Lipid Control Plus verkrijgbaar en hoeveel kost het voedingssupplement ?

Het originele voedingssupplement Lipid Control Plus is online te bestellen via de website van de fabrikant. Lipid Control Plus is zonder recept verkrijgbaar en alleen met de mogelijkheid om online te bestellen.

Het hele bestelproces is probleemloos en intuïtief en de fabrikant heeft ervoor gezorgd dat het gebruik van verschillende betaalmethoden en soorten verzending mogelijk is. Na aankoop wordt het Lipid Control Plus – voedingssupplement goed verpakt en verzonden naar het aangegeven adres. De levering duurt ongeveer 2 werkdagen.

De prijs van het voedingssupplement Lipid Control Plus is EUR 44 voor 1 verpakking capsules, wat voldoende voor een maand volledige suppletie is. Op de originele website van de fabrikant zijn voordeelpakketten beschikbaar waarmee u Lipid Control Plus tegen een kortingsprijs kunt kopen. Een eenmalige aankoop van drie verpakkingen van het voedingssupplement kost 29.33 EUR voor 1 verpakking, terwijl het maandelijks gebruik met een pakket van zes verpakkingen slechts 22 kost.

Met dit type oplossing kunnt u veel besparen en het risico vermijden dat u de regelmatige inname van Lipid Control Plus-capsules onderbrekt.

Lipidenprofiel – waar komen de problemen met een hoog cholesterol vandaan?

Laten we beginnen met de basis. Wat is cholesterol zelf?

Cholesterol is een lipideverbinding die, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, essentieel is voor het goed functioneren van het lichaam.

Cholesterol in het lichaam vervult belangrijke functies. Deze stof is een van de componenten van celmembranen – het reguleert hun doorlaatbaarheid en vloeibaarheid. Bovendien is cholesterol ook een voorloper van vitamine D, steroïde hormonen en galzouten. Dit betekent dat het actief deelneemt aan het proces van hun synthese.

Desalniettemin is de introductie van cholesterol in de voeding niet nodig, en in te grote hoeveelheden blijkt het zelfs schadelijk te zijn. Het menselijk lichaam is in staat om de noodzakelijke hoeveelheden cholesterol in de lever te synthetiseren uit de macronutriënten in voedsel – koolhydraten, vetten en eiwitten.

In een standaarddieet komt ongeveer 20-30% van het cholesterol in het bloed uit voeding, en de rest komt uit endogene (eigen) aanmaak van deze verbinding in de lever.

Wanneer de inname van cholesterol beperkt is, verhoogt de lever zijn productie om aan de behoeften van het lichaam te voldoen.

Bij een hoge inname van voedingsmiddelen die een bron van cholesterol zijn, vermindert de lever de productie ervan in een poging de concentratie in het bloed onder controle te houden. Helaas kan het vaak een overaanbod niet aan, wat weer tot een situatie van chronisch (blijvend) te hoog cholesterol kan leiden.

Dit is een zeer gevaarlijke aandoening voor de gezondheid en verhoogt het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten aanzienlijk, wat een directe bedreiging voor het leven kan vormen. In dergelijke situaties is het noodzakelijk om eetgewoonten te veranderen.

Het is ook de moeite waard om uzelf te helpen met het gebruik van geschikte voedingssupplementen. Hier komt echter de vraag “welke?”. Deze vraag beantwoorden we hieronder.

HDL- en LDL-cholesterol – wat zijn de gevolgen voor de gezondheid?

Om uit te leggen waar de afkortingen HDL en LDL voor staan, laten we eerst definiëren wat lipoproteïnen zijn. Dit zijn stoffen die cholesterol, triglyceriden en fosfolipiden in het bloed transporteren, die na vertering van wat we hebben gegeten in de bloedbaan terechtkomen.

LDL is lipoproteïne met lage dichtheid, HDL is lipoproteïne met hoge dichtheid.

Stelt u twee auto’s voor: een groene (HDL) en een rode (LDL). Beide zijn ontworpen om cholesterol te transporteren. Rood transporteert het van de lever naar alle weefsels, en groen transporteert overtollig of restcholesterol terug naar de lever, waardoor de afzetting in de slagaders wordt verminderd.

De functie van de “wegvanger” van de HDL-fractie is bijzonder belangrijk voor onze gezondheid, omdat cholesterolafzettingen in de slagaders een predisponerende factor zijn voor de ontwikkeling van atherosclerose. HDL-lipoproteïnen reinigen de slagaders, dus hun hoge concentratie is gunstig en vermindert het risico op het ontwikkelen van coronaire hartziekte.

Op zijn beurt wordt een verhoging van het niveau van LDL-lipoproteïnen in het bloed geassocieerd met een verhoogd risico op atherosclerose. Er kunnen erfelijke aanleg zijn die tot verhoogde LDL-cholesterolwaarden leiden, maar het is vooral een vet- en cholesterolrijk dieet dat stoornissen in het lipidenmetabolisme veroorzaakt.

Om deze redenen wordt HDL vaak “goed” cholesterol genoemd en LDLslecht“.

Oorzaken van abnormale cholesterolwaarden in het bloed

Afwijkingen in de waarden van parameters bepaald in het lipidenprofiel (lipidenmetabolisme – test) kunnen vele oorzaken hebben. Hier zijn de meest voorkomende.

Onjuist uitgebalanceerd dieet

Hoge niveaus van LDL-cholesterol worden in verband gebracht met een verhoogde consumptie van verzadigde vetzuren, wat een negatieve invloed kan hebben op de conditie van de bloedvaten en het hart.

Voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan verzadigd vet zijn dierlijke vetten (boter, reuzel), volle zuivelproducten (kaas, room), vet vlees (varkensvlees, rundvlees, vet gevogelte), vleesproducten (worsten, vleeswaren, ) en producten rijk aan tropische oliën (palmolie, kokosolie).

Om deze reden is het de moeite waard om de consumptie van bovengenoemde producten uit je dagelijkse voeding te beperken (en liefst helemaal te verwijderen).

Levensstijl

Een sedentaire levensstijl en gebrek aan lichaamsbeweging kunnen het totale cholesterolgehalte verhogen. Bovendien is bevestigd dat lichaamsbeweging met matige intensiteit het LDL-cholesterol kan verlagen en HDL kan verhogen.

Door minstens 30 minuten per dag te bewegen, kunt u uw slechte cholesterolgehalte onder controle houden. Mensen met overgewicht hebben een hoger risico op het ontwikkelen van een hoog cholesterol. Daarom kan het leiden van een actieve levensstijl en het behouden van een gezond lichaamsgewicht helpen om het vetmetabolisme onder controle te houden.

Gezondheid

Sommige fysiologische aandoeningen van het lichaam, zoals zwangerschap of ziekten van de nieren, schildklier of lever kunnen het cholesterolgehalte verhogen. Dan is de sleutel constante medische controle en selectie van geschikte behandelmethoden.

Medicijnen

Veel medicijnen die nodig zijn om bepaalde aandoeningen te behandelen, kunnen afwijkingen in het cholesterolgehalte veroorzaken. Deze omvatten:

 • medicijnen tegen hoge bloeddruk
 • steroïden
 • hormonale geneesmiddelen
 • geneesmiddelen die op het immuunsysteem werken
 • anti-epileptica
 • geneesmiddelen die worden gebruikt om virale infecties te behandelen

Genetische aandoeningen

Voor sommige mensen kan een hoog cholesterolgehalte genetisch bepaald zijn. Genetische defecten die de opname van LDL door levercellen vergemakkelijken, leiden tot verhoogde niveaus van slechte cholesterol in het bloed. Erfelijke aandoeningen kunnen ook het totale cholesterolgehalte verhogen.

Ongeacht de oorzaak, een abnormaal cholesterolgehalte in het bloed vereist zo snel mogelijk ingrijpen in de vorm van verandering van gewoonten en ondersteuning in de vorm van hoogwaardige suppletie.

Samenvatting – Lipid Control Plus – ja of nee?

Is het de moeite waard om het voedingssupplement Lipid Control Plus te gebruiken om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen?

Zeker ja. Waarom?

Lipid Control Plus is een voedingssupplement dat natuurlijke actieve ingrediënten combineert waarvan het lipidennormaliserende effect door talrijke onderzoeken is bevestigd. De kwalitatieve samenstelling van het voedingssupplement vormt de basis en een grondige analyse van de werkzame stoffen in Lipid Control Plus laat er geen twijfel over bestaan.

De ingrediënten zijn in goed opneembare vormen en vullen elkaar door hun gezondheidsbevorderende eigenschappen aan en versterken zo elkaars werking.

Het regelmatig gebruik van Lipid Control Plus draagt ​​in de eerste plaats bij aan de normalisatie van het vetmetabolisme, maar ook aan:

 • ondersteuning van het werk van het hart en de lever,
 • vermindering van het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten,
 • ondersteuning in de strijd tegen hypertensie,
 • toenemende energieniveaus gedurende de dag.

Kortom, als u echt voor uw bloedsomloop wilt zorgen en het cholesterolgehalte in het bloed wilt verlagen, wordt het voedingssupplement Lipid Control Plus uw beste ondersteuning.


Bronnenlijst

 1. https://stat.gov.pl/download/gfx/portalinformacyjny/pl/defaultaktualnosci/5746/10/3/1/umieralnosc_i_zgony_wedlug_przyczyn_w_2021_roku.pdf
 2. Petrovic, V., Marcincak, S., Popelka, P., Simkova, J., Martonova, M., Buleca, J., Marcincakova, D., Tuckova, M., Molnar, L., & Kovac, G. (2012). The effect of supplementation of clove and agrimony or clove and lemon balm on growth performance, antioxidant status and selected indices of lipid profile of broiler chickens. Journal of animal physiology and animal nutrition, 96(6), 970–977. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21831230/
 3. Kenig, S., Kramberger, K., Šik Novak, K., Karnjuš, I., Bandelj, D., Petelin, A., & Jenko Pražnikar, Z. (2022). Helichrysum italicum (Roth) G. Don and Helichrysum arenarium (L.) Moench infusions in reversing the traits of metabolic syndrome: a double-blind randomized comparative trial. Food & function, 13(14), 7697–7706. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35749144/
 4. Judzentiene, A., Budiene, J., Nedveckyte, I., & Garjonyte, R. (2022). Antioxidant and Toxic Activity of Helichrysum arenarium (L.) Moench and Helichrysum italicum (Roth) G. Don Essential Oils and Extracts. Molecules (Basel, Switzerland), 27(4), 1311. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35209096/
 5. Sannia A. (2010). Un’esperienza di fitoterapia con una associazione di fitocomplessi ad attività epatoprotettrice contenente un estratto di foglie di carciofo per il controllo dei sintomi della dispepsia funzionale [Phytotherapy with a mixture of dry extracts with hepato-protective effects containing artichoke leaves in the management of functional dyspepsia symptoms]. Minerva gastroenterologica e dietologica, 56(2), 93–99. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20485248/
 6. Montini, M., Levoni, P., Ongaro, A., & Pagani, G. (1975). Kontrollierte Anwendung von Cynarin in der Behandlung hyperlipämischer Syndrome. Beobachtungen von 60 Fällen [Controlled application of cynarin in the treatment of hyperlipemic syndrome. Observations in 60 cases]. Arzneimittel-Forschung, 25(8), 1311–1314. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/170949/
 7. Kircheis, G., Nilius, R., Held, C., Berndt, H., Buchner, M., Görtelmeyer, R., Hendricks, R., Krüger, B., Kuklinski, B., Meister, H., Otto, H. J., Rink, C., Rösch, W., & Stauch, S. (1997). Therapeutic efficacy of L-ornithine-L-aspartate infusions in patients with cirrhosis and hepatic encephalopathy: results of a placebo-controlled, double-blind study. Hepatology (Baltimore, Md.), 25(6), 1351–1360. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9185752/
 8. Gebhardt, R., Beckers, G., Gaunitz, F., Haupt, W., Jonitza, D., Klein, S., & Scheja, L. (1997). Treatment of cirrhotic rats with L-ornithine-L-aspartate enhances urea synthesis and lowers serum ammonia levels. The Journal of pharmacology and experimental therapeutics, 283 (1), 1–6. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9336301/
 9. Covas, M. I., de la Torre, K., Farré-Albaladejo, M., Kaikkonen, J., Fitó, M., López-Sabater, C., Pujadas-Bastardes, M. A., Joglar, J., Weinbrenner, T., Lamuela-Raventós, R. M., & de la Torre, R. (2006). Postprandial LDL phenolic content and LDL oxidation are modulated by olive oil phenolic compounds in humans. Free radical biology & medicine, 40 (4), 608–616. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16458191/
 10. Marrugat, J., Covas, M. I., Fitó, M., Schröder, H., Miró-Casas, E., Gimeno, E., López-Sabater, M. C., de la Torre, R., Farré, M., & SOLOS Investigators (2004). Effects of differing phenolic content in dietary olive oils on lipids and LDL oxidation–a randomized controlled trial. European journal of nutrition, 43(3), 140–147. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15168036/
 11. Kocher, A., Bohnert, L., Schiborr, C., & Frank, J. (2016). Highly bioavailable micellar curcuminoids accumulate in blood, are safe and do not reduce blood lipids and inflammation markers in moderately hyperlipidemic individuals. Molecular nutrition & food research, 60(7), 1555–1563. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26909743/
 12. Patti, A. M., Al-Rasadi, K., Katsiki, N., Banerjee, Y., Nikolic, D., Vanella, L., Giglio, R. V., Giannone, V. A., Montalto, G., & Rizzo, M. (2015). Effect of a Natural Supplement Containing Curcuma Longa, Guggul, and Chlorogenic Acid in Patients With Metabolic Syndrome. Angiology, 66(9), 856–861. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25632052/
 13. Zeisel, S. H., Da Costa, K. A., Franklin, P. D., Alexander, E. A., Lamont, J. T., Sheard, N. F., & Beiser, A. (1991). Choline, an essential nutrient for humans. FASEB journal : official publication of the Federation of American Societies for Experimental Biology, 5(7), 2093–2098. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2010061/
 14. Panahi, Y., Valizadegan, G., Ahamdi, N., Ganjali, S., Majeed, M., & Sahebkar, A. (2019). Curcuminoids plus piperine improve nonalcoholic fatty liver disease: A clinical trial. Journal of cellular biochemistry, 120(9), 15989–15996. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31168845/
 15. Bordia A. (1981). Effect of garlic on blood lipids in patients with coronary heart disease. The American journal of clinical nutrition, 34(10), 2100–2103. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7293938/
 16. Ghorai, M., Mandal, S. C., Pal, M., Pal, S. P., & Saha, B. P. (2000). A comparative study on hypocholesterolaemic effect of allicin, whole germinated seeds of bengal gram and guggulipid of gum gugglu. Phytotherapy research : PTR, 14 (3), 200–202. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10815015/

Vergelijkbare berichten