21 maart – Wereld Downsyndroom Dag #AndersNietMinder

Als je dit leest dan heb je waarschijnlijk een kind, zus, broer, oom, tante of vriend die leeft met Downsyndroom. Dan weet je waarschijnlijk dat Wereld Downsyndroom Dag een dag bij uitstek is (21-3 staat voor 3 maal het 21e chromosoom) om de bijzondere talenten en mogelijkheden te vieren van mensen met Downsyndroom.

Bijzonder want ik ken geen andere groep mensen die zo vaak samen genoemd wordt met uitdrukkingen als ‘blij’, ‘onbevooroordeeld’, ‘open’, ‘empathie’, ‘spontaan’, ‘is altijd zichzelf’, ‘verspreid liefde’, ‘troost’, ‘acceptatie’, etc.

Ook ken ik geen andere groeHappyp ouders, broers, zussen, oma’s, opa’s, etc. die zo gedreven is om het leven beter te maken voor de persoon voor wie ze een diepe liefde koesteren. Dat geeft mensen met Downsyndroom het bijzondere talent dat ze het beste in ons naar boven halen door liefde, vrede, verdraagzaamheid en acceptatie uit te dragen.

21 Maart is de dag om de rest van de wereld te laten zien dat Downsyndroom een rijkdom is die we moeten koesteren in onze samenleving, en vieren! Vandaag, morgen en de rest van ons leven.

Verspreid op twitter, instagram, facebook etc. daarom dat Downsyndroom #AndersNietMinder is.

Gelukkige Wereld Downsyndroom Dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s