Een oorlogsfilm, maar dan anders:

“MENSCHEN” Life worthy of life

Tegen het einde van de tweede wereldoorlog vinden een Duitse commandant en zijn manschappen een jongen met Downsyndroom. Om deze tijd in de oorlog, heeft Hitler’s oorlogsmachine, gedreven door angst en vooroordelen, reeds aan miljoenen mensen het leven gekost. De Nazi’s waren in 1939 hun ‘missie’ begonnen met de systematische vernietiging van gehandicapten en psychiatrische patiënten, ook bekend als het T4-programma. De film MENSCHEN analyseert de verschrikkingen niet maar laat, door de ogen van een Duitse commandant en zijn geïsoleerde troep mannen, het verhaal zien. Uiteindelijk schuilt ook achter de loop van ieder geweer een mens. Behalve van historische waarde te zijn, laat de film  zien hoe het verhaal zich verhoudt tot de moderne tijd.

De korte film (30 minuten) MENSCHEN heeft sinds het verschijnen in augustus 2014 talloze prijzen gewonnen.

Een film voor de NPO?

Een oorlogsfilm, maar dan anders…

Een gedachte over “Een oorlogsfilm, maar dan anders…

  1. http://theblessingofverity.com/2012/10/the-story-of-katies-adoption/
    Helemaal waar Renate, maar zelfs nu zijn er in sommige (of vele) landen nog exact dezelfde horror verhalen te lezen en te zien over de stille buiten het publiek gehouden verhalen over hoe in sommige landen kinderen als er niet tijdig wordt ingegrepen werkelijk worden behandeld! Let wel dit is nog maar een verhaal (gelukkig met happy end) Zie: de link Ik heb er heel veel anderen met tranen in de ogen gelezen. Maar wie kan er opstaan voor deze kinderen? Bijna niemand dankzij de ogen sluitende politiek en het Haagse Adoptieverdrag.
    Dus: Wat is er achter de schermen sinds 1933 werkelijk veranderd?

    Hoe de kinderen van het T4 programma werden behandeld is met een aan morbide grenzend oog voor detail vastgelegd door diezelfde nazi’s , herinner jij je mijn uitspraak over de huidige medische wereld nog?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s