De NIPT (genetisch prenatale test) en selectieve abortus voor Downsyndroom moet ‘lijden’ voorkomen….

HAPPY, happy, happy, happy

2 gedachtes over “HAPPY, happy, happy, happy

  1. Volgens mij bedoelt men alleen nog het leed van de aanstaande moeder voorkomen. Om op jouw stelling te antwoorden: Nee dit is geen gezondheid verbeterende behandeling (vandaar de verguningsplicht en de onderbrenging in de W.B.O net als abortus overigens). Toch wordt deze mogelijkheid via dit ministerie gecontroleerd en overzien. Dat de vraag naar de NIPT vaak vooral veroorzaakt door een door de aanstaande moeder op basis van emotie negatieve berichtgeving en angst gevoede drang om aan dit aanbod te moeten beantwoorden is hieraan debet. Hier gaat het namelijk niet over een op feiten gebaseerde reden om aan dit aanbod mee te doen. Hier spreekt naar mijn mening puur en alleen nog een marktmechanisme.
    Op moment dat een behandeling op zulke onstevige fundamenten is gebaseerd dan komt toch een andere vraag naar boven.
    Net als propaganda kan het blijven verspreiden en aanhangen van verouderde denkbeelden heel langzaam verworden tot een genocide achtig mechanisme. Puur en alleen omdat de Nederlandse wetgeving (vooral door het invoeren van de WAZ ) hierop geleidelijk is aangepast in de loop van de jaren.
    En de rechten van de foetus aan deze wet en screeningsmogelijkheid zijn aangepast mag geen verrassing zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s