Brief aan 2e kamerleden: ‘Routine screening op Down; een hellend vlak’

Op 13 november vond een Kamerdebat plaats over de NIPT. De stelling van Minister Schippers is ‘screening is een vrije keuze, en iedereen is welkom’. Routine screening op Down past niet in deze slogan want als iedereen welkom is, dan is routine screening niet nodig. Omdat de overheid het screeningsaanbod en criteria bepalen is er geen sprake van ‘vrije keuze’ maar van een sturende rol van de overheid.

Bijgaande brief is aan de tweede kamerleden verzonden enige dagen voor het debat. Kamerlid Mevrouw Carla Dik-Faber van de ChristenUnie zag enige lichtpuntjes in het debat dat zij vooral ziet als startpunt. Wij ook.

Iedereen die in de toekomst geen Nederland wil waar de overheid een sturende rol heeft in de genetische samenstelling van haar burgers, verzoek ik aandachtig, en kritisch, de volgende brief te lezen en zich in het debat te mengen.

Routinematige prenatale screening op Downsyndroom: een hellend vlak

Aannames bij invoering van de NIPT in Nederland roepen vragen op

Door: Renate Lindeman en Sven Sielhorst

Lees verder….

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s