Discrimineert TNO Downsyndroom?

TNO volgt een cohort van ruim 300 kinderen met Downsyndroom, die geboren zijn in 1992, 1993 of 1994. Zij zijn getest op de leeftijd van 0-2 jaar, 8 jaar en 16-19 jaar. Deze onderzoeksresultaten gebruikt TNO om zorgverleners, ouders, aanstaande ouders en andere belangstellenden te informeren middels een website en een aantal brochures, richtlijnen en keuzehulpen.

De conclusie van TNO luidt:

“ALLE jongeren en (jong)volwassenen met Downsyndroom zijn in grote mate afhankelijk en hebben grote moeite om goed sociaal te functioneren.”

Dit strookt niet met de (eigen) TNO onderzoeksresultaten en stelt dat de door TNO onderzochte groep van 300 mensen representatief is voor alle mensen met Downsyndroom (internationaal). Dat is uiteraard niet zo. Daarom heb ik een brief geschreven. Lees verder….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s